Nutriční hodnoty (Cuketová krémová polévka se sýrovými nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 6 367 kJ / 1 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,66 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,32 g |
Tuky | 92,73 g |
– nasycené | 53,75 g |
– nenasycené | 31,70 g |
–– mononenasycené | 25,47 g |
–– polynenasycené | 6,23 g |
––– omega 3 | 1,10 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 754 mg |
Sodík | 936 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 107,78 g |
– cukry | 35,68 g |
––– laktóza | 9,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g cukety | Cuketa čerstvá | 800 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2 2 velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
1 l 1 l slepičího vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
4 lžíce 4 lžíce strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 60 g |
5 lžic 5 lžic hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 75 g |
1 hrst 1 hrst naťové petrželky | Petržel nať čerstvá | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
feferonka | Chilli paprička čerstvá | |
lístky lístky bazalky | Bazalka čerstvá |