Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Marinovaná makrela podle Kašpárka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie6 476 kJ /
1 548 kcal
Bílkoviny14,55 g
– z toho živočišné bílkoviny7,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,19 g
Tuky147,00 g
– nasycené12,86 g
– nenasycené125,63 g
–– mononenasycené88,79 g
–– polynenasycené36,85 g
––– omega 310,59 g
Vláknina7,42 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 8,25 g
Sůl20,57 g
Sacharidy39,10 g
– cukry9,86 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 vykuchané makrely (300 g) Makrela
1 1 červená cibule Cibule červená čerstvá 69 g
150 ml 150 ml bílého vinného octa Ocet vinný bílý 150 ml
70 g 70 g dijonské hořčice Hořčice dijonská 70 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
1 lžička 1 lžička krupicového cukru Cukr bílý 5 g
2 2 žloutky z čerstvých domácích vajec Vaječný žloutek 46 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
šťáva z 1 citronu Šťáva z citrónu
1 špetka 1 špetka kari Kari
1 lžička 1 lžička malých kaparů Kapary 5 g
120 g 120 g řepkového oleje Olej řepkový 120 ml
1 lžíce 1 lžíce najemno nasekaného kopru Kopr nať čerstvý 15 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.