Nutriční hodnoty (Jemné švestkové knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 10 834 kJ / 2 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,00 g |
Tuky | 45,66 g |
– nasycené | 23,92 g |
– nenasycené | 16,95 g |
–– mononenasycené | 13,65 g |
–– polynenasycené | 3,30 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 31,10 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 157 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 459,12 g |
– cukry | 17,32 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g brambor vařených ve slupce | Brambor zimní | 800 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
450 g 450 g polohrubé mouky (možno i více - záleží na moučnatosti brambor) | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
švestky | Švestky čerstvé | |
mletý mák | Mák modrý mletý | |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
rozpuštěné máslo | Máslo kravské |