Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýně na šalvěji s polentou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 725 kJ /
890 kcal
Bílkoviny21,65 g
– z toho živočišné bílkoviny19,55 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,10 g
Tuky82,32 g
– nasycené34,11 g
– nenasycené41,81 g
–– mononenasycené35,51 g
–– polynenasycené6,30 g
––– omega 30,55 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 94 mg
Sodík 622 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy15,18 g
– cukry2,40 g
––– laktóza1,70 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší dýně Dýně čerstvá
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
sůl Sůl mořská
sušené oregano Oregano sušené
1 1 hrst lístků šalvěje (a pár na ozdobu) Šalvěj čerstvá
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje Olej olivový 33 ml
1 hrst 1 hrst cherry rajčátek Rajčata cherry
1 hrnek 1 hrnek polenty Polenta
3,5 hrnku 3,5 hrnku drůbežího vývaru Vývar kuřecí 875 ml
1 kousek 1 kousek másla Máslo kravské 25 g
50 g 50 g strouhaného parmazánu Parmezán 50 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.