Nutriční hodnoty (Dýně na šalvěji s polentou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 725 kJ / 890 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,10 g |
Tuky | 82,32 g |
– nasycené | 34,11 g |
– nenasycené | 41,81 g |
–– mononenasycené | 35,51 g |
–– polynenasycené | 6,30 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 94 mg |
Sodík | 622 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 15,18 g |
– cukry | 2,40 g |
––– laktóza | 1,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší dýně | Dýně čerstvá | |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
sůl | Sůl mořská | |
sušené oregano | Oregano sušené | |
1 1 hrst lístků šalvěje (a pár na ozdobu) | Šalvěj čerstvá | |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
1 hrst 1 hrst cherry rajčátek | Rajčata cherry | |
1 hrnek 1 hrnek polenty | Polenta | |
3,5 hrnku 3,5 hrnku drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 875 ml |
1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
50 g 50 g strouhaného parmazánu | Parmezán | 50 g |