Nutriční hodnoty (Šneci v pudinku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 855 kJ / 4 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 60,84 g |
Tuky | 106,56 g |
– nasycené | 61,50 g |
– nenasycené | 38,91 g |
–– mononenasycené | 30,89 g |
–– polynenasycené | 8,01 g |
––– omega 3 | 0,96 g |
Vláknina | 17,16 g |
Cholesterol | 545 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 664,11 g |
– cukry | 282,19 g |
––– laktóza | 35,77 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
220 ml 220 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 220 ml |
4 lžíce 4 lžíce domácího vanilkového cukru (1 lusk rozmixujeme ve 250 g krystalového cukru) | Cukr vanilkový | 100 g |
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
80 g 80 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 80 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 sáček 1 sáček vanilkového pudinku (od Dr. Oetkera s pravou vanilkou) | Puding v prášku | 48 g |
400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
3 lžíce 3 lžíce cukru krupice (nebo podle chuti) | Cukr bílý | 36 g |
1 1 velká hrst hrozinek | Rozinky | |
30 30 % smetana na potírání šneků | Smetana kravská sladká 12% | |
5 lžic 5 lžic 30% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
90 g 90 g moučkového cukru | Cukr bílý | 90 g |