Nutriční hodnoty (Domácí paštika z kuřecích jater)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 804 kJ / 2 104 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 87,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,82 g |
| Tuky | 181,22 g |
| – nasycené | 95,58 g |
| – nenasycené | 76,06 g |
| –– mononenasycené | 64,04 g |
| –– polynenasycené | 12,03 g |
| ––– omega 3 | 2,35 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 2,90 g |
| Sodík | 406 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 27,50 g |
| – cukry | 9,48 g |
| ––– laktóza | 5,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 500 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olej | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| koření na bylinkové máslo (podle potřeby) | Provensálské koření | |
| sušené bylinky (podle potřeby, např.: tymián, rozmarýn, pažitka) | Petržel nať sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 100 ml 100 ml smetana 31% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| čerstvá kadeřavá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| tymián | Tymián sušený | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| mandlové plátky | Mandle loupané |