Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Přesňáky od babičky z Kyjova)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie11 700 kJ /
2 796 kcal
Bílkoviny60,05 g
– z toho živočišné bílkoviny0,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny59,70 g
Tuky86,80 g
– nasycené30,90 g
– nenasycené47,45 g
–– mononenasycené20,45 g
–– polynenasycené27,00 g
––– omega 30,48 g
Vláknina52,10 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy417,70 g
– cukry94,40 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
800 g 800 g vařených brambor Brambor zimní 800 g
200-300 g 200-300 g hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 250 g
1 lžička 1 lžička škrobové moučky Bramborový škrob 5 g
sůl Sůl mořská
hladká mouka na vál Mouka pšeničná hladká
200 g 200 g povidel Povidla 200 g
100 g 100 g mletého mák Mák modrý 100 g
cukr moučka (podle potřeby) Cukr bílý
50 g 50 g másla (nebo sádla) Máslo kravské 50 g
olej na smažení Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.