Nutriční hodnoty (Přesňáky od babičky z Kyjova)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 11 700 kJ / 2 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,70 g |
Tuky | 86,80 g |
– nasycené | 30,90 g |
– nenasycené | 47,45 g |
–– mononenasycené | 20,45 g |
–– polynenasycené | 27,00 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 52,10 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 62 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 417,70 g |
– cukry | 94,40 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g vařených brambor | Brambor zimní | 800 g |
200-300 g 200-300 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
1 lžička 1 lžička škrobové moučky | Bramborový škrob | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
hladká mouka na vál | Mouka pšeničná hladká | |
200 g 200 g povidel | Povidla | 200 g |
100 g 100 g mletého mák | Mák modrý | 100 g |
cukr moučka (podle potřeby) | Cukr bílý | |
50 g 50 g másla (nebo sádla) | Máslo kravské | 50 g |
olej na smažení | Olej řepkový |