Nutriční hodnoty (Gulášová polévečka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 427 kJ / 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 73,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,65 g |
Tuky | 32,83 g |
– nasycené | 8,08 g |
– nenasycené | 23,29 g |
–– mononenasycené | 15,32 g |
–– polynenasycené | 7,96 g |
––– omega 3 | 2,02 g |
Vláknina | 10,48 g |
Cholesterol | 141 mg |
Sodík | 180 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 47,03 g |
– cukry | 12,04 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžíce 1 lžíce rostlinného oleje | Olej řepkový | 20 ml |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
100 g 100 g královské nebo anglické slaniny | ||
300 g 300 g mletého libového hovězího masa | Hovězí kýta | 300 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
špetka špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
1 lžička 1 lžička sušené majoránky (nebo podle chuti) | Majoránka sušená | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté pálivé papriky | Paprika pálivá | 3 g |
1 1 vrchovatá lžička rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
1 l 1 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |