Nutriční hodnoty (Francouzský jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 14 380 kJ / 3 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 33,06 g |
Tuky | 147,71 g |
– nasycené | 76,73 g |
– nenasycené | 61,90 g |
–– mononenasycené | 48,17 g |
–– polynenasycené | 13,73 g |
––– omega 3 | 0,88 g |
Vláknina | 29,04 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 5,49 g |
Sacharidy | 453,92 g |
– cukry | 282,57 g |
––– laktóza | 13,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g jablek | Jablko čerstvé | 600 g |
1 1 citron (šťáva) | Citrón čerstvý | 90 g |
180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
vanilkový extrakt (dle chuti) | Aroma vanilkové | |
30 g 30 g mandlových plátků | Mandle loupané | 30 g |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
hladká mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |