Nutriční hodnoty (Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 14 933 kJ / 3 569 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 207,89 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,50 g |
Tuky | 141,72 g |
– nasycené | 46,36 g |
– nenasycené | 63,92 g |
–– mononenasycené | 49,84 g |
–– polynenasycené | 14,08 g |
––– omega 3 | 0,93 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 816 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 321,24 g |
– cukry | 103,04 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg krkovice z divočáka | Vepřová krkovice | 1000 g |
2 lžíce 2 lžíce tymiánu | Tymián sušený | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce drceného jalovce | Jalovec sušený | |
1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
ocet (na maso ze staršího divočáka) | Ocet lihový | |
1 1 kelozel (nebo červené zelí) | ||
2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
3 lžíce 3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 36 g |
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
sůl | Sůl mořská | |
2 2 cibule s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
1 1 celá skořice (nemusí být) | Skořice ceylonská | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
3 lžíce 3 lžíce džemu z černého jeřábu (nebo černého rybízu) | Marmeláda jahodová | 60 g |
200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
6 6 vařených brambor | Brambor zimní | 300 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl dle chuti | Sůl mořská |