Nutriční hodnoty (Jablkový koláč s ořechovou drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 13 338 kJ / 3 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,40 g |
Tuky | 118,27 g |
– nasycené | 39,98 g |
– nenasycené | 60,13 g |
–– mononenasycené | 30,08 g |
–– polynenasycené | 30,05 g |
––– omega 3 | 4,46 g |
Vláknina | 34,75 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 993 mg |
Sůl | 2,45 g |
Sacharidy | 440,35 g |
– cukry | 314,93 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce horké vody | Voda | 45 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
2 sáčky 2 sáčky skořicového cukru | Cukr skořicový | 16 g |
citronová šťáva (není nutné) | Šťáva z citrónu | |
100 g 100 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
50 g 50 g drcených vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |