Nutriční hodnoty (Noky s hříbkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 447 kJ / 1 780 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,81 g |
Tuky | 77,03 g |
– nasycené | 24,79 g |
– nenasycené | 45,00 g |
–– mononenasycené | 33,91 g |
–– polynenasycené | 11,09 g |
––– omega 3 | 3,09 g |
Vláknina | 43,24 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 694 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 196,14 g |
– cukry | 24,77 g |
––– laktóza | 10,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vařených brambor | Brambor zimní | 1000 g |
50 g 50 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
trocha trocha soli | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
200 200 g hladké mouky (a trochu na vál) | Mouka pšeničná hladká | |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
300 g 300 g hříbků (nebo jiných lesních hub) | Hřib čerstvý | 300 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
trocha trocha soli | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
několik několik lístků šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |