Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Noky s hříbkovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie7 447 kJ /
1 780 kcal
Bílkoviny55,02 g
– z toho živočišné bílkoviny24,21 g
– z toho rostlinné bílkoviny30,81 g
Tuky77,03 g
– nasycené24,79 g
– nenasycené45,00 g
–– mononenasycené33,91 g
–– polynenasycené11,09 g
––– omega 33,09 g
Vláknina43,24 g
Cholesterol 528 mg
Sodík 694 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy196,14 g
– cukry24,77 g
––– laktóza10,85 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg vařených brambor Brambor zimní 1000 g
50 g 50 g strouhaného sýra Sýr kravský tvrdý 30% 50 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
trocha trocha soli Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 špetka 1 špetka mletého muškátového oříšku Muškátový oříšek
200 200 g hladké mouky (a trochu na vál) Mouka pšeničná hladká
3 lžíce 3 lžíce oleje Olej řepkový 33 ml
300 g 300 g hříbků (nebo jiných lesních hub) Hřib čerstvý 300 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
100 ml 100 ml vody Voda 100 ml
trocha trocha soli Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
mletý kmín Kmín mletý
několik několik lístků šalvěje Šalvěj čerstvá
200 ml 200 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 200 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.