Nutriční hodnoty (Jablečno-mrkvový koláč s tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 913 kJ / 2 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 60,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,91 g |
Tuky | 91,06 g |
– nasycené | 47,09 g |
– nenasycené | 33,71 g |
–– mononenasycené | 28,32 g |
–– polynenasycené | 5,39 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 32,95 g |
Cholesterol | 982 mg |
Sodík | 538 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 282,26 g |
– cukry | 168,92 g |
––– laktóza | 19,28 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
80-100 g 80-100 g třtinového cukru (část lze nahradit čekankovým sirupem) | Cukr třtinový | 90 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
3 3 velká vejce | Vejce slepičí | 210 g |
3 3 střední jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
skořice dle chuti | Skořice ceylonská | |
1 1 velká hrst nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
50 g 50 g rozmixovaných ovesných nebo žitných vloček (nebo ovesné mouku) | ||
150 g 150 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 150 g |
250 g 250 g polotučného měkkého tvarohu (ve vaničce) | Tvaroh polotučný | 250 g |
1 lžička 1 lžička medu (nebo čekankového sirupu) | Med nepasterovaný | 18 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky limetové šťávy (nebo citronové) | Šťáva z limetky | 7.5 ml |
200 ml 200 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |