Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jablečno-mrkvový koláč s tvarohem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 913 kJ /
2 369 kcal
Bílkoviny88,67 g
– z toho živočišné bílkoviny60,76 g
– z toho rostlinné bílkoviny27,91 g
Tuky91,06 g
– nasycené47,09 g
– nenasycené33,71 g
–– mononenasycené28,32 g
–– polynenasycené5,39 g
––– omega 30,60 g
Vláknina32,95 g
Cholesterol 982 mg
Sodík 538 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy282,26 g
– cukry168,92 g
––– laktóza19,28 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
80-100 g 80-100 g třtinového cukru (část lze nahradit čekankovým sirupem) Cukr třtinový 90 g
60 g 60 g másla Máslo kravské 60 g
3 3 velká vejce Vejce slepičí 210 g
3 3 střední jablka Jablko čerstvé 450 g
1 1 velká mrkev Mrkev čerstvá 50 g
skořice dle chuti Skořice ceylonská
1 1 velká hrst nasekaných vlašských ořechů Vlašské ořechy
1 1 kypřicí prášek Kypřící prášek
50 g 50 g rozmixovaných ovesných nebo žitných vloček (nebo ovesné mouku)
150 g 150 g špaldové mouky Mouka špaldová hrubá 150 g
250 g 250 g polotučného měkkého tvarohu (ve vaničce) Tvaroh polotučný 250 g
1 lžička 1 lžička medu (nebo čekankového sirupu) Med nepasterovaný 18 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky limetové šťávy (nebo citronové) Šťáva z limetky 7.5 ml
200 ml 200 ml mléka (dle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.