Nutriční hodnoty (Hukvaldský vepřový závitek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 972 kJ / 949 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 81,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,60 g |
Tuky | 61,92 g |
– nasycené | 23,24 g |
– nenasycené | 31,22 g |
–– mononenasycené | 25,05 g |
–– polynenasycené | 6,17 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 678 mg |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 11,44 g |
– cukry | 2,64 g |
––– laktóza | 0,04 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 300 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 lžičky 2 lžičky hořčice plnotučné | Hořčice plnotučná | 10 g |
30 g 30 g sádla nebo olej | Sádlo vepřové | 30 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
5 g 5 g másla | Máslo kravské | 5 g |
50 g 50 g hrášku (sterilovaný nebo mražený) | Hrášek zelený | 50 g |
2 plátky 2 plátky slaniny | Špek | |
vývar nebo voda (dle potřeby) | Vývar masový | |
jíška nebo solamyl (na zahuštění) | Jíška máslová |