Nutriční hodnoty (Houbové špecle zapečené s kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 574 kJ / 2 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 65,23 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,85 g |
Tuky | 149,65 g |
– nasycené | 67,04 g |
– nenasycené | 75,21 g |
–– mononenasycené | 59,11 g |
–– polynenasycené | 16,10 g |
––– omega 3 | 3,92 g |
Vláknina | 18,86 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 1,53 g |
Sůl | 3,79 g |
Sacharidy | 140,95 g |
– cukry | 27,88 g |
––– laktóza | 10,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
200 g 200 g kuřecích prsou | Kuře prso | 200 g |
50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
100 g 100 g žampionů (nebo hříbků) | Žampion čerstvý | 100 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
tymián | Tymián sušený | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání (nebo zakysané smetany) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |