Nutriční hodnoty (Batátový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 940 kJ / 1 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 60,75 g |
– nasycené | 40,12 g |
– nenasycené | 18,17 g |
–– mononenasycené | 16,16 g |
–– polynenasycené | 2,01 g |
––– omega 3 | 0,62 g |
Vláknina | 19,75 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 133,30 g |
– cukry | 22,00 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
0,5 kg 0,5 kg batát | Batáty neloupané | 500 g |
3 3 menší brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá |