Nutriční hodnoty (Závitek se zelím a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 192 kJ / 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,88 g |
Tuky | 67,48 g |
– nasycené | 33,29 g |
– nenasycené | 33,40 g |
–– mononenasycené | 26,80 g |
–– polynenasycené | 6,60 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 8,75 g |
Cholesterol | 55 mg |
Sodík | 2,06 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 18,61 g |
– cukry | 11,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 plátky 4 plátky zadního hovězího masa (nebo vepřové kýty, po 130-150 g) | Hovězí kýta | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
150-200 g 150-200 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 175 g |
8 plátků 8 plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
40 g 40 g slaniny | Špek | 40 g |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 ml 50 ml červeného vína | Víno červené suché | 50 ml |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
500 ml 500 ml masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky solamylu | Bramborový škrob | 2.5 g |
1 lžíce 1 lžíce studené vody | Voda | 18 ml |