Nutriční hodnoty (Tvarohovo - makový koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 708 kJ / 4 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 48,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 54,63 g |
Tuky | 216,28 g |
– nasycené | 102,28 g |
– nenasycené | 97,01 g |
–– mononenasycené | 58,72 g |
–– polynenasycené | 38,29 g |
––– omega 3 | 1,35 g |
Vláknina | 50,73 g |
Cholesterol | 882 mg |
Sodík | 677 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 492,08 g |
– cukry | 293,67 g |
––– laktóza | 22,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
21 g 21 g droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
60 ml 60 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
50 g 50 g krystalového cukru | Cukr bílý | 50 g |
75 g 75 g změklého másla | Máslo kravské | 75 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
30 g 30 g krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
125 g 125 g mletého máku | Mák modrý mletý | 125 g |
75 g 75 g krystalového cukru | Cukr bílý | 75 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
50 g 50 g krystalového cukru | Cukr bílý | 50 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
300 g 300 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 300 g |
2 lžičky 2 lžičky škrobu | Bramborový škrob | 10 g |
6 6 malých jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
šťáva a kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
3 lžíce 3 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 30 g |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |