Nutriční hodnoty (Dort pro princezny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 18 716 kJ / 4 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 45,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,84 g |
Tuky | 239,43 g |
– nasycené | 113,38 g |
– nenasycené | 109,31 g |
–– mononenasycené | 76,53 g |
–– polynenasycené | 32,78 g |
––– omega 3 | 1,83 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 485,82 g |
– cukry | 309,90 g |
––– laktóza | 15,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1,5 dl 1,5 dl krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
2 dl 2 dl hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
2 plátky 2 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
2 2 vaječné žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 lžíce 1 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 12 g |
1 lžíce 1 lžíce kukuřičné mouky | Mouka kukuřičná hladká | 15 g |
5 dl 5 dl smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
2 lžičky 2 lžičky vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
asi 225 g 225 g marcipánu | Marcipán | 225 g |
červená potravinářská barva | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
moučkový cukr | Cukr bílý |