Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninový krém)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 805 kJ /
909 kcal
Bílkoviny27,15 g
– z toho živočišné bílkoviny8,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny18,65 g
Tuky11,16 g
– nasycené4,11 g
– nenasycené8,91 g
–– mononenasycené3,43 g
–– polynenasycené5,48 g
––– omega 30,21 g
Vláknina14,22 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 888 mg
Sůl2,23 g
Sacharidy168,35 g
– cukry37,59 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru nebo i jen vody Vývar zeleninový 1500 ml
2 2 tenké pórky s co nejdelší bílou částí Pórek čerstvý
1 1 kedlubna Kedluben čerstvý 180 g
16 ks 16 ks růžičkové kapusty (růžiček) Kapusta růžičková čerstvá
6 6 růžiček( menších)květáku
2 palice 2 palice kukuřice nebo sterilovaná kukuřičná zrna (asi šálek zrn) Kukuřice sterilovaná 180 g
špetka špetka tymiánu Tymián sušený
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
špetka špetka nastrouhaného muškátového ořechu Muškátový oříšek
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
lžička lžička koření na zeleninu Provensálské koření
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
asi 2 2 polévkové lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
tuk na orestování zeleniny Mrkev čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.