Nutriční hodnoty (Zeleninový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 805 kJ / 909 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,65 g |
Tuky | 11,16 g |
– nasycené | 4,11 g |
– nenasycené | 8,91 g |
–– mononenasycené | 3,43 g |
–– polynenasycené | 5,48 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 14,22 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 888 mg |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 168,35 g |
– cukry | 37,59 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru nebo i jen vody | Vývar zeleninový | 1500 ml |
2 2 tenké pórky s co nejdelší bílou částí | Pórek čerstvý | |
1 1 kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
16 ks 16 ks růžičkové kapusty (růžiček) | Kapusta růžičková čerstvá | |
6 6 růžiček( menších)květáku | ||
2 palice 2 palice kukuřice nebo sterilovaná kukuřičná zrna (asi šálek zrn) | Kukuřice sterilovaná | 180 g |
špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
špetka špetka nastrouhaného muškátového ořechu | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
lžička lžička koření na zeleninu | Provensálské koření | |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
asi 2 2 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
tuk na orestování zeleniny | Mrkev čerstvá |