Nutriční hodnoty (Vepřová plec po Bakoňsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 16 057 kJ / 3 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 193,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,99 g |
Tuky | 274,30 g |
– nasycené | 134,08 g |
– nenasycené | 126,42 g |
–– mononenasycené | 105,98 g |
–– polynenasycené | 20,43 g |
––– omega 3 | 0,87 g |
Vláknina | 36,70 g |
Cholesterol | 865 mg |
Sodík | 2,44 g |
Sůl | 5,73 g |
Sacharidy | 110,74 g |
– cukry | 70,94 g |
––– laktóza | 40,84 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g vepřové plece | Vepřová plec | 800 g |
3 3 cibule (střední) | Cibule čerstvá | 210 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
100 g 100 g vepřového sádla | Sádlo vepřové | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce sladké papriky (uzené) | Paprika červená sušená | 20 g |
180 g 180 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 180 ml |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
500 g 500 g čerstvých žampionů (nebo 300 g sterilovaných) | Žampion čerstvý | 500 g |
sůl | Sůl mořská |