Nutriční hodnoty (Tyrolská játra)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 379 kJ / 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 96,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,03 g |
Tuky | 25,17 g |
– nasycené | 10,40 g |
– nenasycené | 11,88 g |
–– mononenasycené | 8,05 g |
–– polynenasycené | 3,83 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 5,10 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 816 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 44,90 g |
– cukry | 9,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hovězích jater | Játra hovězí | 500 g |
1 sáček 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (nebo čerstvá zelenina) | Mrkev čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 1 smetana na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | |
mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
olej | Olej řepkový | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
1 lžička 1 lžička cukru (možno vynechat) | Cukr bílý | 5 g |
sůl | Sůl mořská |