Nutriční hodnoty (Nedělní bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 607 kJ / 4 686 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 72,10 g |
Tuky | 185,37 g |
– nasycené | 16,39 g |
– nenasycené | 151,38 g |
–– mononenasycené | 87,98 g |
–– polynenasycené | 63,40 g |
––– omega 3 | 14,81 g |
Vláknina | 22,35 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 211 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 653,85 g |
– cukry | 200,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2,5 hrnku 2,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 625 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
1 1 hrnek mléka - i kyselého (dala jsem půl kefíru a půl mléka, je možné použít i trocha jogurtu) | Kefír | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
4 lžíce 4 lžíce mletých ořechů (možno i kokosu) | Vlašské ořechy mleté | 60 g |