Nutriční hodnoty (Hruškový koláč s tvarohovou náplní a špaldovou žmolenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 27 372 kJ / 6 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 198,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 101,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 97,36 g |
Tuky | 244,65 g |
– nasycené | 131,28 g |
– nenasycené | 94,37 g |
–– mononenasycené | 77,21 g |
–– polynenasycené | 17,16 g |
––– omega 3 | 1,45 g |
Vláknina | 82,72 g |
Cholesterol | 1,84 g |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,47 g |
Sacharidy | 844,79 g |
– cukry | 335,45 g |
––– laktóza | 29,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
200 g 200 g špaldové mouky (lze jen polohrubou) | Mouka špaldová hrubá | 200 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
70 g 70 g cukru krupice | Cukr bílý | 70 g |
70 g 70 g změklého másla | Máslo kravské | 70 g |
42 g 42 g droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
500 g 500 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
30 g 30 g cukru krupice | Cukr bílý | 30 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
2 lžíce 2 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
100 g 100 g polohrubé mouky (lze i hladká) | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
70-100 g 70-100 g cukru krupice (dle chuti) | Cukr bílý | 85 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
40 g 40 g nadrcených špaldových vloček | Vločky špaldové | 40 g |
20 g 20 g mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 20 g |
4 kapky 4 kapky mandlové tresti | Aroma mandlové | |
8-10 8-10 hrušek (dle velikosti) | Hruška čerstvá | 1170 g |
moučkový cukr (na posypání koláče) | Cukr bílý |