Nutriční hodnoty (Perník od pí. Fidranské)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 974 kJ / 4 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 68,50 g |
Tuky | 134,79 g |
– nasycené | 21,12 g |
– nenasycené | 104,58 g |
–– mononenasycené | 71,24 g |
–– polynenasycené | 33,34 g |
––– omega 3 | 8,83 g |
Vláknina | 39,00 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 446 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 716,80 g |
– cukry | 347,17 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
250 g 250 g cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
9 lžic 9 lžic oleje | Olej řepkový | 99 ml |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
50 g 50 g kakaa | Kakao prášek | 50 g |
0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
0,5 kg 0,5 kg jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
oříšky | Lískový ořech | |
rozinky | Rozinky | |
řepný sirup (nemusí být) | Sirup rýžový |