Nutriční hodnoty (Opilcův salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 400 kJ / 813 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,16 g |
Tuky | 23,36 g |
– nasycené | 3,87 g |
– nenasycené | 19,26 g |
–– mononenasycené | 15,80 g |
–– polynenasycené | 3,47 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 8,01 g |
Sacharidy | 113,44 g |
– cukry | 30,80 g |
––– laktóza | 0,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 400 g |
2 2 nakrájené cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
5 5 kyselých okurek | Okurka polní zavařená | |
2 2 nakrájené feferonky | Chilli paprička čerstvá | |
4 4 utřené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 280 g |
10 10 matjesů (nemusí být tolik) | Matjesy v oleji | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 lžíce 1 lžíce bílého jogurtu (nebo majolky) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 15 ml |