Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Ředkvičková krémová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie2 441 kJ /
583 kcal
Bílkoviny18,68 g
– z toho živočišné bílkoviny12,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,88 g
Tuky35,01 g
– nasycené9,73 g
– nenasycené23,58 g
–– mononenasycené17,35 g
–– polynenasycené6,24 g
––– omega 31,91 g
Vláknina14,86 g
Cholesterol 42 mg
Sodík 258 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy42,74 g
– cukry21,94 g
––– laktóza8,70 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 - 4 svazky 3 - 4 svazky ředkviček Ředkvička čerstvá 385 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
1 1 tavený sýr Sýr tavený
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
trochu trochu kopru Kopr nať čerstvý
1-2 lžíce 1-2 lžíce celozrnné mouky Mouka pšeničná celozrnná hrubá 18 g
100 ml 100 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
2 2 bílky Vaječný bílek 66 g
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
bujón Bujón hovězí
bylinky na ozdobení (pažitka, bazalka) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.