Nutriční hodnoty (Zapečené šťouchané brambory s uzeným, špenátem a nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 15 788 kJ / 3 773 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 123,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,99 g |
Tuky | 281,20 g |
– nasycené | 130,83 g |
– nenasycené | 115,99 g |
–– mononenasycené | 97,95 g |
–– polynenasycené | 18,04 g |
––– omega 3 | 1,87 g |
Vláknina | 34,07 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 7,90 g |
Sůl | 19,42 g |
Sacharidy | 145,86 g |
– cukry | 26,12 g |
––– laktóza | 9,11 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600-800 g 600-800 g brambor (podle potřeby) | Brambor zimní | 700 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
400 g 400 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 400 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
400 g 400 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 400 g |
200 g 200 g nivy | Niva 50% t. v s. | 200 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 sáček 1 sáček koření Francouzské brambory od Kotányi | Grilovací koření | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
drcený kmín | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská |