Nutriční hodnoty (Banánová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 974 kJ / 4 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 43,28 g |
Tuky | 212,78 g |
– nasycené | 23,03 g |
– nenasycené | 177,61 g |
–– mononenasycené | 124,93 g |
–– polynenasycené | 52,67 g |
––– omega 3 | 15,49 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 299 mg |
Sodík | 342 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 505,41 g |
– cukry | 233,51 g |
––– laktóza | 9,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g měkkého tvarohu ve vaničce (tučnost dle libosti) | Tvaroh polotučný | 250 g |
2 2 rozmačkané banány | Banán čerstvý | 180 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku (jako již tradičně - objem 250 ml) třtinového cukru (ideálně demerara, ale pokud jej nemáte, použijte obyčejný cukr) | Cukr třtinový | 187.5 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje (použila jsem slunečnicový) | Olej řepkový | 187.5 ml |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 lžička 1 lžička skořice (není nutná) | Skořice ceylonská | 8 g |
1 1 banánový pudink | Puding v prášku | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku celozrnné mouky (opět ji může zastoupit obyčejná hladká nebo polohrubá mouka) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 375 g |
trochu trochu mléka na zředění těsta | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
(jako bonus jsem přidala 72%) hořkou čokoládu nalámanou na větší kousky | Čokoláda mléčná 30% |