Nutriční hodnoty (Jablkový koláč s mandlemi a ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 929 kJ / 4 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 44,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 71,88 g |
Tuky | 154,70 g |
– nasycené | 59,07 g |
– nenasycené | 86,73 g |
–– mononenasycené | 56,33 g |
–– polynenasycené | 30,40 g |
––– omega 3 | 1,04 g |
Vláknina | 27,50 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 451 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 652,58 g |
– cukry | 271,73 g |
––– laktóza | 10,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
125 ml 125 ml cukru (půl hrnku) | Cukr bílý | 125 g |
1 1 vrchovatá lžíce tuku (hera, já dala kokosový olej) | Margarín | |
300 g 300 g ricotty | Ricotta | 300 g |
250 ml 250 ml (1 hrnek) polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
150 ml 150 ml mletých mandlí | Mandle loupané mleté | |
jablka | Jablko čerstvé | |
skořice | Skořice ceylonská | |
1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 125 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |