Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bratislavský vánoční závin)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie38 482 kJ /
9 198 kcal
Bílkoviny166,39 g
– z toho živočišné bílkoviny34,63 g
– z toho rostlinné bílkoviny131,76 g
Tuky466,55 g
– nasycené170,89 g
– nenasycené251,60 g
–– mononenasycené101,36 g
–– polynenasycené150,24 g
––– omega 317,04 g
Vláknina71,74 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 806 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy984,91 g
– cukry569,14 g
––– laktóza33,67 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
250 g 250 g másla (nebo Hery) Máslo kravské 250 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
20 g 20 g droždí Droždí pekařské lisované 20 g
1 lžíce 1 lžíce cukru Cukr bílý 25 g
2 lžíce 2 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 30 ml
150 ml 150 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 150 ml
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
1 1 vejce na potření (zvlášť bílek a žloutek) Vaječný bílek 33 g
200 g 200 g mletých ořechů Vlašské ořechy mleté 200 g
200 g 200 g moučkového cukru Cukr bílý 200 g
500 ml 500 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
50 g 50 g rozinek Rozinky 50 g
3 lžíce 3 lžíce rumu Rum 51 ml
200 g 200 g mletého máku Mák modrý mletý 200 g
200 g 200 g moučkového cukru Cukr bílý 200 g
kůra z 1 kůra z 1 citrónu Citrón čerstvý 90 g
500 ml 500 ml vody Voda 500 ml
50 g 50 g rozinek Rozinky 50 g
3 lžíce 3 lžíce rumu Rum 51 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.