Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Houbová omáčka z praváků)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 556 kJ /
611 kcal
Bílkoviny21,71 g
– z toho živočišné bílkoviny16,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,01 g
Tuky32,72 g
– nasycené18,53 g
– nenasycené13,15 g
–– mononenasycené10,71 g
–– polynenasycené2,44 g
––– omega 30,19 g
Vláknina5,32 g
Cholesterol 74 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy55,92 g
– cukry29,35 g
––– laktóza23,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
čerstvé hřiby (nebo mražené) Hřib čerstvý
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
100 g 100 g sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
400 ml 400 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 400 ml
3-4 lžíce 3-4 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 35 g
100 ml 100 ml vývaru z hub Vývar zeleninový 100 ml
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
drcený kmín Kmín mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.