Nutriční hodnoty (Škvarkovníky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 44 496 kJ / 10 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 114,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 112,60 g |
Tuky | 746,23 g |
– nasycené | 272,75 g |
– nenasycené | 430,41 g |
–– mononenasycené | 343,85 g |
–– polynenasycené | 86,56 g |
––– omega 3 | 9,25 g |
Vláknina | 36,72 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 22,32 g |
Sůl | 55,04 g |
Sacharidy | 734,41 g |
– cukry | 21,68 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1000 g |
800-900 g 800-900 g škvarků (nebo podle chuti) | Škvarky | 850 g |
2 kostky 2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 84 g |
2 lžičky 2 lžičky cukru moučka | Cukr bílý | 10 g |
6 lžiček 6 lžiček soli | Sůl mořská | 48 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1/2 dcl 1/2 dcl oleje | Olej řepkový | 50 ml |
vejce na potření | Vejce slepičí | |
kmín na posypání | Kmín |