Nutriční hodnoty (Vánočka z domácí pekárny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 18 034 kJ / 4 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 106,30 g |
Tuky | 31,54 g |
– nasycené | 9,85 g |
– nenasycené | 13,97 g |
–– mononenasycené | 8,33 g |
–– polynenasycené | 5,64 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 542 mg |
Sodík | 387 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 852,68 g |
– cukry | 140,44 g |
––– laktóza | 19,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
1/3 1/3 tekuté Hery | Margarín | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 kg 1 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1000 g |
4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 kostka 1 kostka čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
mandle | Mandle neloupané | |
rozinky | Rozinky | |
vejce (na potření) | Vejce slepičí | |
plátky mandlí na (posypání) | Mandle loupané |