Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krůtí maso na víně a la svíčková)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 072 kJ /
1 690 kcal
Bílkoviny174,00 g
– z toho živočišné bílkoviny167,90 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,10 g
Tuky68,19 g
– nasycené42,24 g
– nenasycené22,62 g
–– mononenasycené18,86 g
–– polynenasycené3,76 g
––– omega 31,93 g
Vláknina17,01 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 820 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy55,12 g
– cukry42,96 g
––– laktóza6,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600-800 g 600-800 g krůtího masa (stehno či prsa) Krůta prsa bez kůže 700 g
1/2 1/2 většího celeru Celer bulva čerstvá 270 g
3 3 mrkve Mrkev čerstvá 150 g
2 2 petržele Petržel kořenová čerstvá
cibule Cibule čerstvá
2 dl 2 dl červeného suchého vína Víno červené suché 200 ml
1 lžíce 1 lžíce brusinek Brusinky zavařené 15 g
citron + citrónová šťáva Šťáva z citrónu
cca 4 4 bobkové listy Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček celého pepře Pepř černý
5 kuliček 5 kuliček celého nového koření Nové koření
špetka špetka tymiánu Tymián sušený
2 dl 2 dl smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
trochu trochu zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12%
sůl Sůl mořská
bujonová kostka Bujón hovězí
1 lžíce 1 lžíce cukru Cukr bílý 25 g
olej Olej řepkový
máslo Máslo kravské

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.