Nutriční hodnoty (Povidlový perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 634 kJ / 3 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,40 g |
Tuky | 25,31 g |
– nasycené | 10,62 g |
– nenasycené | 11,10 g |
–– mononenasycené | 6,95 g |
–– polynenasycené | 4,15 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 29,50 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 3,62 g |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 711,23 g |
– cukry | 346,33 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g povidel | Povidla | 150 g |
250 g 250 g cukru | Cukr bílý | 250 g |
1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1/2 kg 1/2 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
hrst hrst rozinek | Rozinky | |
1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |