Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pečená krůta s nádivkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie8 177 kJ /
1 954 kcal
Bílkoviny37,45 g
– z toho živočišné bílkoviny29,41 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,04 g
Tuky184,39 g
– nasycené70,47 g
– nenasycené106,58 g
–– mononenasycené82,74 g
–– polynenasycené23,84 g
––– omega 32,05 g
Vláknina10,10 g
Cholesterol 635 mg
Sodík 2,69 g
Sůl6,62 g
Sacharidy32,40 g
– cukry21,75 g
––– laktóza9,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 krůta Krůta stehno s kůží
4 4 žemle Houska pšeničná
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
150 g 150 g slaniny Špek 150 g
1 lžičky 1 lžičky sušené petrželové natě (nebo čerstvé) Petržel nať čerstvá 5 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce mandlí (sekaných) Mandle neloupané 37.5 g
1/2 1/2 jablka (nakrájeného na kostičky) Jablko čerstvé 75 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
droby Droby kuřecí směs
1 1 malá cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
mletý kmín Kmín mletý
sůl Sůl mořská
sladká paprika Paprika červená sušená

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.