Nutriční hodnoty (Polévka z houbiček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 608 kJ / 384 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,90 g |
Tuky | 16,68 g |
– nasycené | 10,63 g |
– nenasycené | 5,84 g |
–– mononenasycené | 3,32 g |
–– polynenasycené | 2,52 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 19,80 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,01 g |
– cukry | 6,33 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g čerstvých hříbků (nebo žampionů) | Hřib čerstvý | 300 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
8 stonků 8 stonků chřestů | Chřest zelený čerstvý | |
1 l 1 l masového vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |