Nutriční hodnoty (Vývar se slaninovými nočky a zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 489 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,70 g |
Tuky | 130,52 g |
– nasycené | 54,43 g |
– nenasycené | 70,43 g |
–– mononenasycené | 57,09 g |
–– polynenasycené | 13,34 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 12,43 g |
Cholesterol | 588 mg |
Sodík | 1,96 g |
Sůl | 4,72 g |
Sacharidy | 51,84 g |
– cukry | 10,94 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody + bujónová kostka) | Vývar hovězí | 1500 ml |
1 PL 1 PL olivového oleje extra virgin | Olej olivový | 20 ml |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 ČL 1 ČL majoránky (v dlaních promneme) | Majoránka sušená | 10 g |
2 PL 2 PL strouhanky a cca 4 PL hrubé mouky nebo krupice (dle potřeby můžeme přidat) | Mouka pšeničná hrubá | 30 g |