Nutriční hodnoty (Rajčatová omáčka na těstoviny z PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 709 kJ / 1 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,41 g |
Tuky | 68,37 g |
– nasycené | 26,31 g |
– nenasycené | 40,90 g |
–– mononenasycené | 34,51 g |
–– polynenasycené | 6,39 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 47,95 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 2,58 g |
Sůl | 6,18 g |
Sacharidy | 87,06 g |
– cukry | 63,54 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g čerstvých rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
500 g 500 g sterilovaných rajčat | Rajče červené sterilované | 500 g |
1 1 větší řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička přírodního cukru (podle kyselosti rajčat) | Xylitol | |
bazalka (nejlépe čerstvá) | Bazalka čerstvá | |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |