Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Perníkové srdce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 667 kJ /
7 808 kcal
Bílkoviny203,24 g
– z toho živočišné bílkoviny94,72 g
– z toho rostlinné bílkoviny108,52 g
Tuky157,49 g
– nasycené51,01 g
– nenasycené92,55 g
–– mononenasycené61,30 g
–– polynenasycené31,25 g
––– omega 32,83 g
Vláknina40,85 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 1,25 g
Sůl2,74 g
Sacharidy1 373,91 g
– cukry788,64 g
––– laktóza78,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
800 g 800 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 800 g
200 g 200 g medu Med nepasterovaný 200 g
300 g 300 g práškového cukru Cukr bílý 300 g
3 pl 3 pl kakaa Kakao prášek 75 g
2 2 čajové lžičky sody Jedlá soda
3-4 lžičky 3-4 lžičky perníkového koření Perníkové koření 17.5 g
100 g 100 g tuku Margarín 100 g
trochu trochu černé kávy Káva espresso
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
1 1 vejce na potretie medovníkov Vejce slepičí 70 g
voda Voda
20 dkg 20 dkg sušeného mléka - já používám buď plnotučné nebo polotučné Mléko kravské polotučné sušené 200 g
20 dkg 20 dkg cukr moučka - oboje prosít Cukr bílý 200 g
2 lžičky 2 lžičky oleje Olej řepkový 10 ml
trochu trochu mandlové tresti - dávám 3 kl Aroma mandlové
vodu dle potřeby - přibližně 50 ml ( já jsem dala o trošku trošku víc) Voda
(kl = kávová lžička lžička
Výsledek musí být hustý jak plastelína, a to je opravdu důležité. DŮKLADNĚ PROPRACOVAT, jinak ztvrdne. Vodu velmi opatrně, pořád se to zdá husté, a pak je z toho najednou kaše. Voda
Pokud je to řídké, tak přiměřeně přidat cukr a suš. mléko. Půl Půl napůl. Cukr bílý
Tip: Zpracovat nahrubo vařečkou, pak rukou s igelitovou rukavicí, se kterou se pak i hmota pěkně vyleští, aby byla lesklá. Co se týká lesku, ještě to dělají tak, že hotové výrobky jemně postříkají olejem - rozprašovačem. Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.