Nutriční hodnoty (Perníkové srdce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 667 kJ / 7 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 203,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 94,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 108,52 g |
Tuky | 157,49 g |
– nasycené | 51,01 g |
– nenasycené | 92,55 g |
–– mononenasycené | 61,30 g |
–– polynenasycené | 31,25 g |
––– omega 3 | 2,83 g |
Vláknina | 40,85 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 2,74 g |
Sacharidy | 1 373,91 g |
– cukry | 788,64 g |
––– laktóza | 78,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 800 g |
200 g 200 g medu | Med nepasterovaný | 200 g |
300 g 300 g práškového cukru | Cukr bílý | 300 g |
3 pl 3 pl kakaa | Kakao prášek | 75 g |
2 2 čajové lžičky sody | Jedlá soda | |
3-4 lžičky 3-4 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 17.5 g |
100 g 100 g tuku | Margarín | 100 g |
trochu trochu černé kávy | Káva espresso | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 1 vejce na potretie medovníkov | Vejce slepičí | 70 g |
voda | Voda | |
20 dkg 20 dkg sušeného mléka - já používám buď plnotučné nebo polotučné | Mléko kravské polotučné sušené | 200 g |
20 dkg 20 dkg cukr moučka - oboje prosít | Cukr bílý | 200 g |
2 lžičky 2 lžičky oleje | Olej řepkový | 10 ml |
trochu trochu mandlové tresti - dávám 3 kl | Aroma mandlové | |
vodu dle potřeby - přibližně 50 ml ( já jsem dala o trošku trošku víc) | Voda | |
(kl = kávová lžička lžička | ||
Výsledek musí být hustý jak plastelína, a to je opravdu důležité. DŮKLADNĚ PROPRACOVAT, jinak ztvrdne. Vodu velmi opatrně, pořád se to zdá husté, a pak je z toho najednou kaše. | Voda | |
Pokud je to řídké, tak přiměřeně přidat cukr a suš. mléko. Půl Půl napůl. | Cukr bílý | |
Tip: Zpracovat nahrubo vařečkou, pak rukou s igelitovou rukavicí, se kterou se pak i hmota pěkně vyleští, aby byla lesklá. Co se týká lesku, ještě to dělají tak, že hotové výrobky jemně postříkají olejem - rozprašovačem. | Olej řepkový | |