Nutriční hodnoty (Polévka tety Janky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 705 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,12 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,88 g |
Tuky | 60,77 g |
– nasycené | 35,51 g |
– nenasycené | 22,13 g |
–– mononenasycené | 19,36 g |
–– polynenasycené | 2,77 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 23,10 g |
Cholesterol | 418 mg |
Sodík | 3,72 g |
Sůl | 9,10 g |
Sacharidy | 54,87 g |
– cukry | 9,76 g |
––– laktóza | 0,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 litry 2 litry vody | Voda | 2000 ml |
3 3 brambory (oloupané a nakrájené) | Brambor zimní | 150 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
trochu trochu květáku | Květák čerstvý | |
trochu trochu brokolice | Brokolice čerstvá | |
nať z libečku | Libeček čerstvý | |
petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
celer | Celer bulva čerstvá | |
1/2 kostky 1/2 kostky Masoxu | Bujón hovězí | |
1 lžíce 1 lžíce Podravky | Kořenící směs sypká | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce sušeného česneku (nebo 1-2 stroužky) | Česnek sušený | 15 g |
1/4 kostky 1/4 kostky másla | Máslo kravské | 62.5 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |