Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka tety Janky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie3 705 kJ /
886 kcal
Bílkoviny19,99 g
– z toho živočišné bílkoviny9,12 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,88 g
Tuky60,77 g
– nasycené35,51 g
– nenasycené22,13 g
–– mononenasycené19,36 g
–– polynenasycené2,77 g
––– omega 30,25 g
Vláknina23,10 g
Cholesterol 418 mg
Sodík 3,72 g
Sůl9,10 g
Sacharidy54,87 g
– cukry9,76 g
––– laktóza0,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 litry 2 litry vody Voda 2000 ml
3 3 brambory (oloupané a nakrájené) Brambor zimní 150 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1/2 1/2 celeru Celer bulva čerstvá 270 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
trochu trochu květáku Květák čerstvý
trochu trochu brokolice Brokolice čerstvá
nať z libečku Libeček čerstvý
petržel Petržel kořenová čerstvá
celer Celer bulva čerstvá
1/2 kostky 1/2 kostky Masoxu Bujón hovězí
1 lžíce 1 lžíce Podravky Kořenící směs sypká 15 g
1 lžíce 1 lžíce sušeného česneku (nebo 1-2 stroužky) Česnek sušený 15 g
1/4 kostky 1/4 kostky másla Máslo kravské 62.5 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.