Nutriční hodnoty (Řecké pastitsio)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 8 774 kJ / 2 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 105,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,71 g |
Tuky | 32,30 g |
– nasycené | 12,31 g |
– nenasycené | 12,89 g |
–– mononenasycené | 9,60 g |
–– polynenasycené | 3,30 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 23,65 g |
Cholesterol | 609 mg |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 273,65 g |
– cukry | 61,45 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 400 g |
250 g 250 g makarónů | Těstoviny pšeničné | 250 g |
400 g 400 g pasírovaná rajčata | Protlak rajčatový | 400 g |
strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
1,5 dcl 1,5 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
máslo | Máslo kravské | |
cibule | Cibule čerstvá | |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
bujon | Bujón hovězí | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
1 lžička 1 lžička strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | 5 g |
1 cl 1 cl mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
0,5 l 0,5 l sladkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |