Nutriční hodnoty (Knedlíky pro sklerotiky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 718 kJ / 4 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 110,69 g |
Tuky | 55,76 g |
– nasycené | 19,36 g |
– nenasycené | 23,14 g |
–– mononenasycené | 17,10 g |
–– polynenasycené | 6,04 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 66,00 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 3,83 g |
Sůl | 9,09 g |
Sacharidy | 874,21 g |
– cukry | 20,91 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg okrájených syrových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
300- 400 g 300- 400 g dětské krupice | Krupice pšeničná jemná | 350 g |
1 lžíce 1 lžíce másla nebo sádla | Máslo kravské | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
drcený kmín | Kmín | |
1 lžíce 1 lžíce podravky | Kořenící směs sypká | 15 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
300-400 g 300-400 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 350 g |
1 pl 1 pl másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 vanilkový puding v prášku | Puding v prášku | 40 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
(Do tohoto těsta balíme jakékoliv ovoce a nebo z něj děláme šišky s mákem.) | Jahody čerstvé | |
jahody | Jahody čerstvé | |
mák | Mák modrý |