Slanina neboli špek. Malý kousek vepřového sádla, který dokáže velké zázraky
Když se řekne slanina, možná vám vytane na mysl pravá anglická snídaně, která je díky opečené slanině skutečně vydatná. Slaninu neboli špek budete potřebovat ke špikování masa, při výrobě masových rolád nebo třeba jako doplnění plněných bramborových knedlíků.
Výroba slaniny
Slanina se vyrábí z vepřového bůčku, hřbetu nebo kýty. Maso se na několik týdnů naloží do soli, která z něj vytáhne šťávu a zároveň ho zakonzervuje. Poté se slanina může ještě vyudit.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Mouky, jak je (ne)znáte: Nač se hodí čočková, kaštanová a k čemu banánová?
Sladký symbol Wimbledonu 2023: Jahody se šlehačkou se s turnajem pojí již 150 let a pro jejich podávání jsou přísná pravidla
V Aqualandu Moravia se odehraje noční show Souboj šéfkuchařů Ihnačák vs. Šubrt