Kuchař bez čepice a pohodář Jamie Oliver vaří luxusně i dostupně
Kluk od vedle, se kterým by se chtěl každý kamarádit – i kdyby jen proto, aby k němu mohl chodit na ty jeho vynikající večeře! Britský kuchař Jamie Oliver proslul jako televizní hvězda nejen ve své rodné zemi, ale i u nás. Někdy se mu přezdívá „kuchař bez čepice“, protože je při vaření ležérní, trochu bordelářský, někdy skoro až chaotický… Zkrátka pohodář. Přesto ovšem dokáže vždy vykouzlit naprosto dokonale vypadající jídlo. Jamie Oliver je populární i proto, že umí uvařit luxusní pochoutku hodnou menu v drahé restauraci se stejnou lehkostí jako jídlo pro své děti.
Kromě moderování desítek pořadů má na kontě také desítky kuchařských knih. Jednou z těch nejoblíbenějších je kuchařka s názvem 5 ingrediencí, kde najdeme recepty obsahující pouze pět základních přísad. Vydal také kuchařku orientovanou výhradně na vegetariánské vaření, sám Oliver má nejraději kuchyni italskou.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Přečtěte si Zobrazit více
Svačiny podle horoskopu: Býkům stačí jahody v čokoládě, Raky uspokojí křupavé preclíky a Kozorozi volí klasický sendvič
Zavařená rajská omáčka podle Těhotnýho kuchaře: Zužitkujete kromě rajčat i kůrky parmazánu a v zimě jenom sáhnete po sklenici
MasterChef Česko 2022: Sůl nad zlato? Kdepak, v kuchyni se v nouzi dá obejít i bez ní, nahradí ji droždí, česnek i citron