Přemek Forejt: neotřelá gastronomie pro Olomouc i zbytek země
Ačkoli nebyla gastronomie odmala jeho snem (chtěl být hercem), druhá volba se mu nakonec vyplatila. Vyučil se a vyrazil se zdokonalit do Anglie, kde se v michelinské restauraci vypracoval na takovou úroveň, že se po návratu domů zařadil mezi českou špičku (je držitelem ocenění Zlatý kuchař). Po brněnské restaurace Koishi s oceňovanou japonskou kuchyní zamířil Přemek Forejt do Olomouce, kde otevřel svůj podnik Entrée, který se orientuje na přípravu rafinovaných pokrmů zejména z lokálních surovin.
Do širšího povědomí veřejnosti se ale Přemek Forejt dostal především díky svému porotcování v soutěži MasterChef Česko. Televizní diváky zaujal nejen svými zkušenosti, ale i sympatickým, neotřelým vzhledem.I díky své popularitě je proto zván na různé akce, které vylepšuje svými kulinářskými kousky, anebo i jako konzultant podniků, které potřebují kuchařsky pozvednout. I takto tedy vypadá kariéra kuchařského showmana.
Přečtěte si Zobrazit více
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře