Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná bavorská buchta se skořicí

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitkab

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 311 kJ /
4 615 kcal
Bílkoviny107,10 g
Tuky133,04 g
Vláknina26,35 g
Cholesterol 617 mg
Sodík 3,45 g
Sůl8,56 g
Sacharidy734,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přísady dát do pekárny, nastavit na „těsto“ a zmáčknout start. Krok 2: Po skončení cyklu vyndat těsto na pomoučený vál. Těsto natlačíme na vymazaný plech, přikryjeme utěrkou a necháme 30 až 45 minut kynout. Krok 3: Pak ukazovákem a prostředníkem děláme po celém povrchu do těsta díry. Krok 4: V malé misce si smícháme sypání a zasypeme jím díry. Krok 5: Nakonec buchtu zalijeme smetanou a pečeme asi 30 minut při 180 C. Buchta je nejlepší ještě za tepla, ale dá se i velice úspěšně zmrazit.

Zveřejněno 7. 2. 2010

Poznámka autora Jitkab

1 hrnek = 237 ml

1/3 hrnku = 79 ml

plech 32x23x5 cm, 36x27x5 cm

Zdroj: Bread Machine Magic, Linda Rehberg & Lois Conway, Irene’s Bavarian Coffee Cake

Toto těsto je univerzální, vhodné na buchty a koláče. Výborně se s ním pracuje, je měkkoučké a křehoučké.

Smetana s cukrem vytvoří karamel a buchta překrásně provoní celý byt. Buchta není žádná krasavice, ale je to dobrota a děti ji přímo zbožňují.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná bavorská buchta se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAwo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná bavorská buchta se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAwo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Když to tak čtu, tak to má cosi velmi společného s http://www.toprecepty.cz/recept/2464-buchta-vanilk..., jen je to méně pracné.

neskutočný koláč!!!! dakujem za recept. :-K len sa po ňom zaprášilo.

Včera jsem pekla, dneska ochutnala a musím říct, že je to vynikající a vláčný koláček. S těstem se výborně pracovalo :yes: Pekla jsem na velkém plechu,

Ivano díky za převod ingrediencí:-K Taky ráda dovažuji;-) Chtěla jsem o víkendu upéct, ale mezi moučníky jsem recept nenašla:-O Až teď koukám, že je u DP, ale už jsem si ho vytiskla:-D

Díky. Škoda, žes velikost plechu nenapsala hned, mohla jsem si ušetřit drhnutí trouby. :-//
V postupu máš ale stále "natlačíme do vymazané dortové formy". Dortová forma pr.24 cm má ale objem 2,26 litru, zatímco plech 36x27x5 cm objem 4,86 litru, což je tedy obrovský rozdíl. Tak prosím tu dortovou formu vymaž.

Pro ty, které jako já rády postaví nádobu z pekárny na váhu a dovažují i tekuté přísady: mouka 420 g, máslo 50 g, cukr 70 g, čerstvé droždí 16 g. Mléka jsem dala 200 g (vodu už ne). ;-)

Presne tak, velky plech. Ja jsem to delala na plechu 32x23x5 cm i 36x27x5 cm a vzdycky se to povedlo. Pridam to do receptu.

Ivano, já bych to viděla na velký plech. Tři hrnky mouky jsou přes půl kila;-), což je na dortovou formu až dost

Jitko, v jak velké formě jsi buchtu pekla?
Mám dortovou 24 cm, vzala jsem tedy pekáček 22x22 (má větší plochu dna). Buchta mi vyskočila přes okraj a část smetany vytekla. :-//
Chuťově dobrá, jen se mi zdá moc vysoká, bude to asi opravdu chtít větší formu. A to těsto je prima, hezky se s ním pracuje.
Ještě jsem do těsta přidala rozinky máčené v rumu a zbytek, co rozinky nenasákly, jsem dala do polevy místo části smetany. :-D

Děvčata, děkuji vám za přepočty droždí, zase jsem o trošku chytřejší ;-):-K

anebo taky 1,5 lžičky sušeného = 15,75 g čerstvého droždí ;-)

Cha cha! :-D Jak rikam, nejsem zadny matematik. :-)

Jitko, možná než 3/4 poloviny kostky čerstvého, není lepší jednoduše 1/3 čerstvého? ;-)

Tak jsem se mrkla na to droždí a vypadá to takhle:
1 kostka čerstvého droždí = 4 lžičky sušeného
1/2 kostky = 2 lžičky sušeného
Takže 1 1/2 lžičky sušeného droždí by mělo být asi 3/4 poloviny kostky čerstvého. Zní to hrozně a je fakt, že nejsem žádný matematik, ale snad je to ono.

Tak v mouce už mám jasno, díky za doplnění, jen mám ještě jeden menší problém. Používám droždí ve většině případů čerstvé, poradíte mi prosím někdo, kolik ho mám dát místo toho sušeného?

Uz jsem recept doplnila (mouka, hrnky). Diky za bodiky.

Tématické fráze:
cuketová buchta se skořicí, výborná buchta, buchta z cukety se skořicí, buchta ze sušeného mléka, kolik je 1/3 litru, výborná buchta z domácí pekárny, sypání na buchtu, převod sušeného droždí na čerstvé, buchta s pudinkem a skořici, skořicová buchta, výborná buchta z rebarbory, přepočet droždí, cuketová buchta s pudinkem, prevod litru na kila, domácí pekárna buchta, cuketový koláč se skořicí, prevod litry na kila, výborná buchta z pekárny, kolik je 1/3 z litru, buchta se smetanou a skořicí

Suroviny:
mléko, voda, vejce, mouka hladká, sůl, máslo, cukr, droždí sušené, cukr písek, skořice, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu