Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 876 kJ / 927 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,92 g |
Tuky | 54,08 g |
Vláknina | 15,02 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 680 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 49,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka rozdělíme na 6 kusů, opláchneme a osušíme.
Krok 2: Slaninu si nakrájíme na klínky a každý kus masa alespoň jednou prošpikujeme.
Krok 3: Poté připravíme dostatečně širokou misku, aby mohlo maso ležet vedle sebe a ne na sobě.
Krok 4: V hrnečku smícháme obě hořčice. Každý díl masa osolíme, posypeme estragonem a potřeme hořčicí. Pak maso naskládáme do připravené misky a polijeme asi 200 ml vína. Maso necháme v chladu odležet (můžeme i přes noc).
Krok 5: Rozehřejeme troubu na 200 °C.
Krok 6: Do pekáčku dáme kousky másla, naložené maso vyjmeme z nálevu (nevyléváme!), dáme do pekáčku takzvaně "kostí nahoru", přidáme na osminky nakrájenou jednu žlutou cibuli a vložíme bez víka do trouby. Pečeme asi 15-20minut. do zatažení tj. "zešednutí" masa.
Krok 7: Pak maso podlijeme nálevem, dolijeme do poloviny výšky masa vodou, pekáč přiklopíme víkem a pečeme asi 1 hodinu. Maso během pečení kontrolujeme a dle potřeby podléváme vodou.
Krok 8: Po necelé hodině přidáme k masu zbylé dvě cibule nakrájené taktéž na osminky, otočíme masem nahoru a dáme ještě asi na 15 minut péct. Pak měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla.
Krok 9: Šťávu zahustíme moučným máslem, případně moukou rozmíchanou v trošce vody, přilijeme zbylých 100 ml vína do kterého jsme rozmíchali lžičku hořčice a vrátíme zpět do trouby bez víka na provaření. Dle chuti dosolíme a na chvíli vrátíme maso zpět.
Krok 10: Podáváme s rýží, vařeným bramborem a třeba i kompotem.
Zveřejněno 7. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík v estragonovo-hořčicové košilce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZRj
Moje poznámka
Králík v estragonovo-hořčicové košilce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZRj
Nejnovější recepty
Mini tiramisu
Přidáno před 4 hodinami
Brynzové halušky III
Přidáno před 17 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno 8. 4. 2025 07:01
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houskové knedlíky
Lubos74 před 2 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
janickajan před 9 minutami
Kuřecí prsa na paprice
Ivcaaa před 40 minutami
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Radka61 před 2 hodinami
Kuřecí maso v celerové omáčce
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
El.Magios před 3 hodinami
Těsto na pizzu
El.Magios před 3 hodinami
Piškotový dort potažený falešným marcipánem
Zemoska před 9 hodinami
Kuřecí stehenní řízky pečené na hořčici
Trol60 před 10 hodinami
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 16 hodinami
Tématické fráze:
králík v hořčicové omáčce,
králík chlazený,
báječný králík,
králičí stehna v hořčicové omáčce,
recepty na králíky,
co se zbylim varenym masem,
jak pect kralika aby nebyl suchy?,
chlazeny králík,
králík na hořčicové omáčce,
recepty na králíka,
recepty kralík na rychlo,
estragonova sucha marinada,
kralik na rychlo,
kralik na rychlo s ryži,
rychlá omáčka k masu z králíka,
má někdo super recept na rýžové víno,
pečený králík na estragonu,
co se zbylím masem z králíka,
králík šup-šup,
králík na hořčici aestragonu
Suroviny:
králík,
slanina,
sůl,
estragon,
hořčice plnotučná,
hořčice dijonská,
máslo,
víno bílé suché,
cibule,
cibule červená,
mouka hladká
Komentáře (20)