Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík v estragonovo-hořčicové košilce

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby marinování masa

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 876 kJ /
927 kcal
Bílkoviny8,92 g
Tuky54,08 g
Vláknina15,02 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 680 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy49,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka rozdělíme na 6 kusů, opláchneme a osušíme. Krok 2: Slaninu si nakrájíme na klínky a každý kus masa alespoň jednou prošpikujeme. Krok 3: Poté připravíme dostatečně širokou misku, aby mohlo maso ležet vedle sebe a ne na sobě. Krok 4: V hrnečku smícháme obě hořčice. Každý díl masa osolíme, posypeme estragonem a potřeme hořčicí. Pak maso naskládáme do připravené misky a polijeme asi 200 ml vína. Maso necháme v chladu odležet (můžeme i přes noc). Krok 5: Rozehřejeme troubu na 200 °C. Krok 6: Do pekáčku dáme kousky másla, naložené maso vyjmeme z nálevu (nevyléváme!), dáme do pekáčku takzvaně "kostí nahoru", přidáme na osminky nakrájenou jednu žlutou cibuli a vložíme bez víka do trouby. Pečeme asi 15-20minut. do zatažení tj. "zešednutí" masa. Krok 7: Pak maso podlijeme nálevem, dolijeme do poloviny výšky masa vodou, pekáč přiklopíme víkem a pečeme asi 1 hodinu. Maso během pečení kontrolujeme a dle potřeby podléváme vodou. Krok 8: Po necelé hodině přidáme k masu zbylé dvě cibule nakrájené taktéž na osminky, otočíme masem nahoru a dáme ještě asi na 15 minut péct. Pak měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla. Krok 9: Šťávu zahustíme moučným máslem, případně moukou rozmíchanou v trošce vody, přilijeme zbylých 100 ml vína do kterého jsme rozmíchali lžičku hořčice a vrátíme zpět do trouby bez víka na provaření. Dle chuti dosolíme a na chvíli vrátíme maso zpět. Krok 10: Podáváme s rýží, vařeným bramborem a třeba i kompotem.

TIP: Jak připravit běžnou přílohovou rýži

Zveřejněno 7. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík v estragonovo-hořčicové košilce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZRj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík v estragonovo-hořčicové košilce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZRj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi moc líbí :-K

Děkuji za recept z králíka.Určitě vyzkouším.U nás králičí maso je v oblibě.:yes:

Tedy Mirco:-K, z králika vařím vše, řízky, rolády, omáčky, směs a toto bude další dobrota:-p:-K 14.bodík:yes:

Mirko báječný recept, asi se vydám za sousedkou aby mi prodala králíka:-p:-p.Posílám bodík.:yes:Dříve jsme pěstovali králíky, ale během roku nám je dvakrát ukradli, vždycky zloději vyčkali až dorostou a šup byli pryč, takže jsme to vzdali.:-S:-//

Děkuji moc za milé komentáře:-8.Nechtělo se mi péct klasického králíka (česnek,cibule,kmín/bůček,uzené) a tak jsem vymyslela toto.Můžu říct,že jsme si na něm moc pochutnali a byla to "skoro" dietka;-).Králíky už tady bohužel nechováme,ale máme známého od kterého si je občas kupujeme;-)A Bibinko:-),zkus juknout do nějaké menší mraženky,rybárny kde mají mražené potraviny-tam mívají větší kousky než v hyper/super;-).A nebo jukni po sousedech,třeba někde u vás ještě někdo králíky chová;-).Pokud někdo vyzkoušíte budu moc ráda:-8.Určitě by to šlo i z kuřecího,ale bude tam chybět ta "králičina":-p.

Mirko, moc prima recept a krásná fotka!!:yes:12

Mirka, mnam :yes:

Škoda,že tu nebyl receptík před týdnem,dělala jsem králíka:-K,kupovaného Bibi, byl chlazený a měl 2a půl kg,takže byly opravdu velmi slušné porce.;-)Ale takhle upravený,to koupím za čas ještě jednoho a vyzkouším dávám bodík 10:yes:;-):-K

Tomuto králíčkovi bodíky sluší, tak posílám další.:yes::-p Bibi, Ty nezoufej, že si musíš nechat zajít chuť, varianta náhradní - stáhni kuře z kůže a do tohoto receptu se pusť.;-):-K Stačila by i kuřecí stehna, ale nevím, co na to řekne Mirečka. ;-)

Mirčo, krása nesmírná, ale jeden problém tu je-nemám možnost sehnat králíka(a tak ho máme rádi)a ty kupovaný, to jsou chudinky ubohý jako kostry. Tak ti alespoň dávám boda a králíka si necháme zajít:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Miruš:yes::-p taky bych šla k tobě na stravu:-p;-):-))

mmmmmm, nejako mi vyhladlo, ten kralik vyzera fantasticky :-!:-!:-! asi pojdem rychlo spat :-D

Právě jsem dočetla a znovu jsem si potvrdila, že bych se chtěla stravovat v kuchyni naší Mirečky...:-p. Nikdy jsem králíka neměla moc v oblibě, teprve až mi nic jiného nezbylo a musela jsem z něj ve své první domácnosti vařit všechno... (na jiné maso jsem neměla peníze) Pak jsem na něj zanevřela a začala ho objevovat postupně a dokonaleji... Tenhle recept vypadá na velmi chutnou úpravu, takže se mi zbíhají sliny a musím uložit k vyzkoušení...:-p:-K

ale sme sa vsetky kralikove zlietli ;-)....vyzera mirca fantasticky...fakt +

mirco, krásný recept i fotky,:-p nějaké králičí končetiny bych v mrazáku ještě měla, tak ukládám a vyzkouším, jen nemám doma momentálnš estragon, ale to napravím a Ty máš + :yes::-)

Super mňamka + super foto;-)

Miri:-), zase skvělý recept:yes:, ale má to jeden háček, spíš hák, já doma králíka nepěstuji. Tím nechci říct, že bych si na něm ráda nepošmákla. Recept je skvělý a fotky opět nezklamaly:yes::yes::yes:

Mirko:yes: Krásná fotka a bezvadná recept.:-K:-K

Miruš, zase jeden super tip na králíka, díky!:-p:yes:

Tématické fráze:
králík v hořčicové omáčce, králík chlazený, báječný králík, králičí stehna v hořčicové omáčce, recepty na králíky, co se zbylim varenym masem, jak pect kralika aby nebyl suchy?, chlazeny králík, králík na hořčicové omáčce, recepty na králíka, recepty kralík na rychlo, estragonova sucha marinada, kralik na rychlo, kralik na rychlo s ryži, rychlá omáčka k masu z králíka, má někdo super recept na rýžové víno, pečený králík na estragonu, co se zbylím masem z králíka, králík šup-šup, králík na hořčici aestragonu

Suroviny:
králík, slanina, sůl, estragon, hořčice plnotučná, hořčice dijonská, máslo, víno bílé suché, cibule, cibule červená, mouka hladká

Přidat fotografie receptu